Máme doma myši

Máme doma myši


Jak se blíží listopad, jak se blíží zima, tak všechna venkovní zvířata se chtějí dostat domů. A ke mně se dostanou opravdu lehce, protože velice často větrám a mám nízká okna. Také často mívám otevřené dveře. Takže to potom dopadá tak, že mám doma opravdu hodně myší. Kolikrát, když jsem si říkala, že bych také zavolala nějakého deratizátora? Jenomže když jsem potom viděla cenu, kolik si bere pan deratizátor, tak jsem si řekla, že se myši asi zbavím sama. Nakoupila jsem si pastičky a řeknu vám, že během týdne jsem nachytala snad deset myší. Úplně jsem se toho zhrozila.

Měli jsme hodně myší.

Byla jsem v šoku, jak můžu mít doma deset myší to snad ani není normální, protože jsem řekla partnerovi, že tohle asi nepřipadá v úvahu. Museli jsme jednoduše zavolat opravdu pana deratizátora. Pan deratizér řekl, že tohle nebude vůbec žádný problém. Takže jsme mu nechali volný průběh. Přestěhovali jsme se na dva dny zatím k mé matce i s našimi dětmi, protože jsme nechtěli potom dýchat nějaké výpary a pan deratizér řekl, že nám to udělá opravdu hodně kvalitně a že nám také udělá opravdu pěknou cenu. Takže jsme vůbec neváhali a řekli jsme, že s tímhle souhlasíme.

Musíme se myši zbavit.

Během týdne, když jsme se potom vrátili, tak jsme zjistili, že opravdu doma nemáme ani jednu myš. A proto vám říkám, že pokud často větráte a máte otevřená okna v zimě, tak potom se nedivte, že doma také budete mít opravdu spoustu myší. Já jsem tedy ráda, že jsou to myši a ne potkani. To bych se úplně zbláznila, protože mám z potkanů strach. Myši mě ani tak nevadí. Ale dozvěděla jsem se, že potkani jsou opravdu hodně agresivní, takže nepřipadá v úvahu, abych doma měla třeba nějakou myš anebo potkana. Také jsem si říkala, že asi na čase, abychom si pořídili hada anebo kočku. Protože hadi a kočky loví myši. Myslím si, že by to byl opravdu skvělý nápad. Bylo by to i ekologické. 

Previous post Spojení dřeva
Next post Zdraví je důležité